DNEVNIK DELA NA VRTU 2016

 

SOBOTA, 5. marec 2016 od 14 do 18 ure 

Obdelava zemlje in priprava za setev in sajenje, ter sejanje prvih posevkov. S seboj smo v izmenjavo prinesli domača semena, ki smo jih pridelali ali dobili.

SOBOTA, 19. marec 2016 od 9 do 13 ure

Obdelovali smo zemljo, pripravljali gredice za setev, sejali, izmenjavali izkušnje. S seboj smo v izmenjavo prinesli domača semena, ki smo jih pridelali ali dobili.

 

SREDA, 30. marec 2016 od 15 do 19 ure 

Obdelovali smo zemljo, pripravljali gredice za setev, sejali listnate rastline, grah in bob, sadili kapusnice in izmenjavali izkušnje. S seboj smo v izmenjavo prinesli domača semena, ki smo jih pridelali ali dobili.

 

SREDA, 6. April 2016 od 15 do 19 ure 

Obdelovali smo zemljo, prpravljali gredice za setev, sejali listnate rastline, sadili kapusnice in izmenjavali izkušnje.

 

SREDA, 20. in 27. April 2016 od 15 do 19 ure 

Obdelovali smo zemljo, pripravljali gredice za setev, sejali korenovke in izmenjavali izkušnje.

 

SREDA 22. junij med 16 in 19 uro

Izkopali smo koprive, ki smo jih zakopali pred enim letom za pripravo biodinamičih pripravkov.


SREDA, 22.junija po 16 uri

Pripravljali smo koprivov preparat. Lani ob tem času smo zakopali koprive. Sedaj smo jih pobrali iz zemlje in zakopali nove. Pred tem smo jih razsekali, zavili v rjuho in zakopali v zemljo.
Uporabili smo vrečo šote in staro rjuho.
Ta preprat je eden od 5 kompostnih preparatov. Več o tem v brošuri: PREPARATI Mete Vrhunc

 

NEDELJA, 4. septembra 2016, ob 16. uri

Predstavitev vrta, društva Sorško polje, pridelave semen, biodinamičnih aktivnosti v našem društvu.

 

SREDA, 28. septembra 2016 ob 16. uri, BIODINAMIČNA DELOVNA AKCIJA

Pripravljali smo RMANOV PREPARAT, ki je eden od 5 kompostnih preparatov, ki nam služijo, da naši kompostni kupi hitreje postanejo dober kompost.

Do konca smo ga pripravili to sredo. To je dan pred Mihaelovim, jesenskim enakonočjem. Priprava rmanovega preparata je dolgotrajen proces. Najprej smo posušili jelenov mehur. In pa nabrali rman. Ko je bilo oboje suho, smo rman omočili s čajem, ter z njim napolnili mehur. Tega smo obesili in posušili. Sedaj pa ga bomo zakopali v zemljo, kjer bo ostal do pomladi, da ga obdelajo sile zemlje in kozmosa.

Ker bomo naslednje leto spet pripravljali kompostne preparate, se obračamo na vas za pomoč. Potrebujemo jelenov mehur. Je kdo od vas lovec, ali lovca pozna, da bi nam priskrbel jelenov mehur? Prosim, če se nam javite.

V tem času lahko naberete tudi hrastovo lubje. Poleg tega, da se ga uporablja za pripravo enega od kompostnih preparatov (kar letos ne bomo delali, ker ga imamo v društvu še dovolj), ga lahko uporabite tudi za čaj, s katerim boste pomladi škropili krompir. Za osebno uporabo pa ga svetujejo tistim, ki vas muči kalcinacija v sklepih, da ga pijete ob torkih.

Mihaelovo, ki je pred vrati, je na dan enakonočja. To je izjemno pomemben dan, katerega energije je vredno izkoristiti. Več o tem si lahko preberete v Setvenem priročniku Marije Thun.

Za lažjo orientacijo pa boste sproti obveščeni, kakšne so biodinamične aktivnosti na vrtovih in poljih.

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com