OGLED DOBRIH PRAKS, SIRARSTVA IN ČEBELARJENJA V GORSKI VASICI ČADRG NAD TOLMINOM (5.10.2019)

Ogled dobrih praks za kmetovalce je bil v SOBOTO 5. oktobra 2019

Zbrali smo se ob 7.00 uri na parkirišču Lipica pri Škofji Loki (med pokopališčem in križiščem za Trato), ter se s sodobnim avtobusom odpeljali proti Tolminu.
Najprej smo si ogledali Tolminska korita, nato pa se odpeljali po ozki gorski cesti v vas Čadrg, ki slovi kot vas z največjim odstotkom eko kmetij.
V vasi smo obiskali eko turistično kmetijo Pri Lovrču. Predstavili so nam skupno vaško sirarno. Ekološki čebelar Primož Janež nas je vodil do svojega čebelnjaka in nam predstavil ekološko čebelarjenje in nam ponudil svoje proizvode. Domačin Ludvik nam je predstavil zgodovino in posebnosti vasice Čadrg in nas peljal do še ene posebnosti te vasice: Skupnosti Don Pierina. Hkrati pa smo uživali v prelepih razgledih na tominske planine in cerkev v Javorci.


Priporočen prispevek: 37 eur na osebo za pokritje stroškov.

Priporočena planinska obutev in pohodne palice (hoje bo nekaj več kot običajno).

Prijave in vprašanja: na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. na tel. 040 977 392.


Dodatne informacije:
Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju z občinami Kranj, Medvode, Škofja Loka

                                                                                                               Word Icon    PDF-icon
                                                                                                                                           

         

Še nekaj o drevesih na Tolminskem in severnem primorskem, tudi izjemna hruška pri Lovrečevih v Čadrgu      https://www.prc.si/publikacije/eknjiznica/izjemna-drevesa-severne-primorske       

                                           

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com