Ogled dobrih praks za kmetovalce bo v SOBOTO 5. oktobra 2019

Zbrali se bomo ob 7.00 uri na parkirišču Lipica pri Škofji Loki (med pokopališčem in križiščem za Trato), ter se s sodobnim avtobusom odpeljali proti Tolminu.
Najprej si bomo ogledali Tolminska korita, nato pa se odpeljali po ozki gorski cesti v vas Čadrg, ki slovi kot vas z največjim odstotkom eko kmetij.
V vasi bomo obiskali eko turistično kmetijo Pri Lovrču. Predstavili nam bodo skupno vaško sirarno. Ekološki čebelar Primož Janež nas bo vodil do svojega čebelnjaka in nam predstavil ekološko čebelarjenje in nam ponudil svoje proizvode. Domačin Ludvik nam bo predstavil zgodovino in posebnosti vasice Čadrg in nas peljal do še ene posebnosti te vasice: Skupnosti Don Pierina. Hkrati pa bomo uživali v prelepih razgledih na tominske planine in cerkev v Javorci.
Če nam bo čas dopuščal bomo pripravili še kako presenečenje.

Povratek na Lipico je najkasneje do 21,00. ure.


Za pokritje stroškov se priporočamo za prispevek 37 eur na osebo, s katerim bomo pokrili večji del stroškov.

Priporočena je planinska obutev in pohodne palice (hoje bo nekaj več kot običajno).

Prijave in vprašanja na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. na tel. 040 977 392.

Pohitite s prijavami, ker smo omejeni z 20 sedežnim avtobusom (najkasneje do 3.10.2019), če bo zanimanja več pa moramo pravočasno rezervirati drugi avtobus, vprašanja: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .


Dodatne informacije:
Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju z občinami Kranj, Medvode, Škofja Loka

                                                                                                    Vabilo:    Word Icon    PDF-icon
Prijazno vabljeni!                                                                                                                                            

         

Še nekaj o drevesih na Tolminskem in severnem primorskem, tudi izjemna hruška pri Lovrečevih v Čadrgu      https://www.prc.si/publikacije/eknjiznica/izjemna-drevesa-severne-primorske       

                                           

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com