Praktični prikaz bo v soboto 16. 3. 2019 ob 10. uri ali ponedeljek 18. 3. 2019 ob 15.30 uri v šolskem učnem eko sadovnjaku OŠ Medvode, Ostrovrharjeva 4

Oba dneva sta po Setvenem priročniku Marije Thun zelo primerna za obrezovanje sadnega drevja. G. Slavko Turšič nam bo zato v šolskem učnem eko sadovnjaku OŠ Medvode povedal in prikazal, kako obrezujemo mlajša sadna drevesa, kako oblikujemo krošnjo, kdaj nabiramo - pripravimo cepiče in kdaj, kako in kje cepimo. 

Slavko Turšič je član sadjarskega društva Borovnica, biodinamik in avtor sadjarskega biodinamičnega koledarja.

Praktični prikaz je namenjen učencem in njihovim staršem, članom Društva Sorško polje in seveda tudi vsem ostalim, ki bi radi naredili prve korake v obrezovanju ali pa obnovili in poglobili znanje.
Na dogodku boste lahko dobili žvepleno apneno brozgo, ter informacije o uporabi le te v sadovnjaku in v zelenjavnem vrtu.

Oblecite in obujte se vremenu primerno, saj bo delavnica potekala na prostem, v sadovnjaku.

Zaželjen prispevek za pokritje stroškov delavnice je 3 EUR.

V primeru slabega vremena bo dogodek 18.3.2019 ob 15.30 uri.

Za točen datum spremljajte informacije na www.sorskopolje.si ali preverite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode, Škofja Loka in OŠ Medvode ter Sadjarskim društvom Borovnica,

                                                                                                    Vabilo:    Word Icon    PDF-icon
Prijazno vabljeni!                                                                                                                                            

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com