Predavanje bo v sredo, 6. 2. 2019, ob 18 uri v delavnicah skupnosti Barka, Zbilje 1k

Hladno prešana rastlinska olja so pomemben sestavni del zdrave prehrane. Vsebujejo nenasičene maščobne kisline, ki jih človeški organizem nujno potrebuje. Odličen poznavalec olj Koroški Slovenec g. Mirko Hudl iz Lovank nam bo na podlagi dolgoletnih preučevanj predstavil svoja strokovna dognanja in praktične izkušnje pri pridelovanju semen (lan, konoplja, riček, sončnice, buče), pridobivanju in tudi uporabi olj, da se ohranijo za naše zdravje tako koristne učinkovine. Posebej se bo posvetil lastnostim posebnih olj in v katerih primerih jih je smiselno uporabljati. Povedal bo resnico o kokosovih, palminih in ostalih dobrih oljih.
Govoril bo tudi o tem, da je na trgu težko dobiti kvalitetna semena za izdelavo olj, povpraševanje po kvalitetnih oljih pa narašča, kar je lahko poslovna priložnost za pridelovalce.

Obvezne prijave in dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ,

Predavanje je namenjeno predvsem članom Društva Sorško polje, za ostale pa je dobrodošlo, da nam ali Skupnosti Barka donirate del dohodnine, ki bo v nasprotnem ostal v proračunu.

Na delavnici boste lahko kupili Setveni priročnik Marije Thun za 2019 in poravnali članarino društvu za 2019.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka

                                                                                                    Vabilo:    Word Icon    PDF-icon
Prijazno vabljeni!                                                                                                                                            

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com