Dogodek bo v NEDELJO 9. septembra 2018! (prestavljeno iz 2. septembra 2018) od 16. do 19. ure na skupnem vrtu v Prašah pri Mavčičah

Namen nedeljskega srečanja je, da nas spoznate, vidite kaj na vrtu pridelujemo in morda se nam kasneje kakšno sredo tudi pridružite.

Mari in Milena vam bosta predstavili vrt, Mira vam bo zaupala kako skrivnost o pridelavi semen in vam kako seme tudi podarila, Marinka bo govorila o načelih zdrave prehrane, Matjaž bo predstavil delovanje društva Sorško polje, na Borisa se boste lahko obrnili z vprašanji o biodinamiki, Demeter kmetija Jamnik s Podreče, ki je prva kmetija v eko kontroli na Sorškem polju, pa bo predstavila svojo pot v eko pridelavo in nam ponudila svoje letošnje pridelke.

Prvič bo z nami mikro pivovarna CrazyDuckBrewery iz Žirov..., ki bo predstavila NOVO pivo iz prosa varjeno za Praznik Prosa v Škofji Loki, ki bo 22.9. na mestnem trgu. Predstavili bodo tudi ostale okuse, ki bodo na voljo v steklenicah.

Članice Društva bodo pripravile manjšo pogostitev, na kateri boste lahko poskusili pridelke z vrta, zeliščni čaj, ekološko konopljino pivo in ekološko vino. Domačini ste dobrodošli, da prinesete kaj za semenj-sko pogostitev.

Vrt se nahaja med kmetijo Kokolčevih in Rženovim Rajkom zemljevid.prase.ikona.
Parkirišč na vrtu ni, zato priporočamo prihod peš ali s kolesi, avtomobile pa lahko parkirate pri trgovini in za gasilskim domom v Mavčičah.

Dodatne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevno skupnostjo Mavčiče, Mestno občino Kranj in PGD Mavčiče


Prijazno vabljeni!                                                                                                                     Vabilo:   Word Icon     PDF-icon         

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com