VABILO ZA KMETOVALCE

Dogodek bo v SOBOTO, 17. Junija 2017

Zbrali  se  bomo  ob 7.00 uri na parkirišču pri Športni dvorani v Medvodah, ter se s sodobnim avtobusom pod vodstvom vodje prve in edine eko semenarske hiše v Sloveniji Fanči Perdih odpeljali proti Štajerski. Najprej se bomo ustavili pred Mariborom in si pod strokovnim vodstvom ogledali Botanični vrt, ki je v tem času najlepši. Poleg botaničnega vrta je tudi vrtnarija Fakultete za biosistemske vede. Možen bo nakup eko sadik. Nato nas bo pot vodila do Eko kmetije Rebernik v Cerkvenjaku, kjer nam bo Petra Rebernik predstavila pridelavo vrtnin in semenskih posevkov, ki jih prideluje tudi za Eko semenarsko hišo Amarant, predstavila nam bo načine trženja pridekov. Na obrobju Lendave bomo obiskali Eko kmetijo Kasaš, na kateri mladi gospodar Mihael Kasaš z domačimi prideluje žita , 50 vrtst zelenjave, se ukvarja z vinogradništvom in sadjarstvom in najpomembnejšim pridelavo semenskih posevkov. Predstavil nam bo kmetijo, prenos kmetije na mladega gospodarja, trženje pridelkov, ko bomo izčrpali vprašanja pa nam bodo na kmetija postregli še s kosilom iz njihovih pridelkov, da se bomo prepričali o kvaliteti eko pridelkov.

Predviden prihod v Medvode je okrog 20,30. ure.

Za pokritje stroškov se priporočamo za prispevek 35 eur na osebo, s katerim bomo pokrili večji del stroškov.

Prijave in vprašanja: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. na tel. 040 977 392.

Prijavite se čim prej (najkasneje do 14.6.2016), saj je število mest na avtobusu omejeno.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka in eko semenarsko hišo Amarant


Vabljeni!                                                                                                                Vabilo:   Word Icon     PDF-icon                                                                       

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com