Permakulturna delavnica je bila v soboto, 22. 4. 2017 od 9. do 17. ure na vrtu pri delavnicah skupnosti Barka v Zbiljah 1k

V kratkem teoretičnem  uvodu nam je Mirjam Kopše predstavila in utemeljila pomen grmovnic in 5.cone v permakulturi – navidezno zapuščenega dela vrta. V tem delu bodo našli mir, domovanje naravni pomočniki živalskega in rastlinskega sveta, ki bistveno pripomorejo k uspešnemu, zdravemu vrtnarjenju.

Ob skrajni meji smo zasadili grmovnice in pred njimi za mirujoči pas trajna zelišča, rože, ki koristijo  tako vrtu kot nam uporabnikom. Med njimi smo ustvarili prijazno okolje za divje čebele, čmrlje, ježe, mehkozobe ptice,…. Seznam grmovnic, zelišč, rož je bil posredovan na delavnici.

Zaželjen prispevek v višini 6 EUR za vsakega udeleženca je vključeval malico in nakup dveh matičnih leskovih grmov, nekaj redkejših, manj poznanih trajnic v Botaničnem vrtu.

Za teoretični del smo prinesli s seboj papir in pisalo. Seznam grmovnic in trajnic je bil dan vsem udeležencem.

Za praktični del permakulturne delavnice smo prinesli s seboj zaščitne rokavice in eno od orodij; lopato štiharico, lopato, grablje, grabljice, veliko motiko, lopatko za sajenje, škropilnico.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka


                                                                                                                             Word Icon     PDF-icon                                                                       

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com