Predavanje bo v SREDO, 12. DECEMBRA, v kulturnem domu Reteče, Reteče 33, Škofja Loka ob 18. uri

Marija Kočevar, soavtorice knjig Ščepec rešitve in Ščepec vedenja bo govorila o kakavu - zrna, zdrobljenem kakavu in prahu, kakavovem maslu, predstavljena bo priprava presne sladice iz kakava, lešnikov, suhih  jabolk, sliv, …
Priprava kreme za obraz in telo iz kakavovega masla in aloje.
Nekaj predstavljenega bomo lahko tudi poizkusili in dobili dobili recepte.
Med predavanjem - delavnico bo razložila, za kaj je dobro, da to naredimo, in pokazala, kako enostavna je priprava.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka

                                                                                                    Vabilo:    Word Icon    PDF-icon
Prijazno vabljeni!                                                                                                                                            

                                                             

Dogodek bo v  PETEK 14. decembra na Baragovem trgu, Stražišče pri Kranju

Od 17. do 19. ure: lokalna eko in konvencionalna tržnica, obarvana z božičnimi darili.
Razstava jaslic.
Prevzem naročil, ponudba agrumov, kakija, sladkega krompirja, rožičeve moke na spletni strani.
Sreča je podariti našo preteklost drugim, da jih spremlja v njihove prihodnosti. Vonji, okusi, lučke, delo rok, besede srca.

 

Med 17. in 18.30 uro: prevzem v naprej naročenih ekološko pridelanih pridelkov: kakije, sladki krompir, pomaranče, mandarine, limone in rožičevo moko ter brez škropljenja pridelane limone, pomaranče, grenivke, mandarine in solato kristalko:

  • kaki vrste Tipo za ozimnico pridelan na Ekološki kmetiji družine Koršič v naselju Lonžan v Sečoveljski dolini,  na sončnem pobočju griča Krog, kjer se nahaja zapuščeni frančiškanski samostan sv. Onofrij.  Kakiji bodo sveže obrani in še ne zorjeni. Zorili jih boste doma po potrebi, lahko jih pustite da se sami pozorijo, če pa želite zorenje pospešiti pa jih za nekaj dni daste v pvc vrečko z jabolki. Zelo primerni so tudi za sušenje.

eko kaki                       zaboj 4,5 kg        6 eur/zaboj          

  • sladki krompir - batato pridelan na Ekološki kmetiji Cvetke Jagodič na Lepi poti pri Šentjurju.        

eko sladki krompir       zaboj 5 kg           17,5 eur/zaboj             

  •  Ekološka kmetija Cvetke Jagodič: pomaranče wašintonke, limone in rožičeva moka z eko certifikatom pridelane v Dalmatinsko- Neretvanski regiji, na ekskurziji v oktobru smo obiskali nekatere pridelovalce.

eko limone                               vreča   5 kg          17,00 eur/vreča

eko pomaranče wašintonke     vreča 10 kg          29,00 eur/vreča

eko klementine                         vreča 10 kg          27,00 eur/vreča

eko rožičeva moka                    1 kg                     9,00 eur/vreča

  • Jabolka pridelana na Ekološki domačiji Blaževc. Sadovnjak se nahaja na 650m nadmorske višine v Izgorju pri Žireh, na stičišču 3 pokrajin, kjer so jablane prilagojene tako na gorenjsko zimo kot na primorsko burjo. Težke razmere, v katerih rodijo jabolka, pa zato le-tem dajo izvrsten okus in aromo ter veliko antioksidantov in vitaminov, ki jih v mrzlih zimskih mesecih, ki prihajajo še kako potrebujemo.

eko jabolka Topaz                     zaboj 10 kg        15 eur/zaboj               

eko jabolka Luna                       zaboj 10 kg        13 eur/zaboj                 

eko jabolka Opal                       zaboj 10 kg        13 eur/zaboj  

  • Aleš Zorenč s.p. pomaranče, mandarine, grenivke in limone so z Visa, kjer zaradi vpliva mediteranskega podnebja in velike oddaljenosti od kopna rastejo v posebnih klimatskih razmerah. Zaradi pomanjkanje padavin, močne izpostavljenosti soncu in vetrovom, rastline niso podvržene boleznim in škodljivcem in se lahko ubranijo pred njimi po naravni poti brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev. Ti citrusi se za razliko od drugih razlikujejo po močni koncentraciji sokov in vonju ploda, imajo tanko lupino, pomaranče in mandarine so brez koščic. So v različnih fazah zrelosti, zato imajo daljši rok uporabe, če so primerno skladiščeni. Solata kristlka je pridelana brez škropljenja na prostem v Komiži na Visu.

pomaranče (brez koščic)              vreča   9 kg       20 eur/vreča           

mandarine                                   vreča 10 kg       15 eur/vreča

limone (sočne s tanko lupino)      vreča   9 kg       25 eur/vreča

grenivke                                       vreča   9 kg       20 eur/vreča

solata kristalka                             zaboj   5 kg        10eur/zaboj


Prosim, da naročila pošljete na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (priložena tabela), izjemoma na telefon 031 393 630, najkasneje do 2.12. 2018 za eko limone, pomaranče in rožičevo moko (urejanje eko certifikatov), ter do  12. 12. 2018 za vse ostalo. Naročila so zaželjena čim prej, da pravočasno obvestimo pridelovalce, da pripravijo in pripeljejo zadostno količino za vse. Manjše količine vsega razen kakijev (le po zabojih) bo možno kupiti tudi na tržnici po nekoliko višjih cenah

Plakat Stražiška tržnica....

Organizator: KUD Bitnje, Društvo Sorško polje, KS Stražišče, ZTK Kranj    

 

dogodek bo v SREDO 3.10. ob 19 uri v delavnicah Skupnosti Barka Zbilje 1k                            

Prosim, da prijave sporočite na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , predvidenih je 8 srečanj, zaželjen prispevek za delavnico za člane je 3 eur.

Celostna vadba bo druženje, kjer bomo skušali utišati um in prisluhniti kaj nam sporoča telo.
Trudili  se bomo trdno prizemljiti, narediti naše telo čim bolj pretočno in odprto za prebuditev in ohranjanje življenjske energije, vitalnosti, odličnega počutja in dobrega hormonskega ravnovesja.
Učili se bomo pridobivati in usmerjati energijo, da se bomo lažje  soočali z izzivi našega časa. Skušali bomo začutiti in odpreti srce.

Organizator: Društvo Sorško polje

Celostna vadba
Celostna vadba bo druženje, kjer bomo skušali utišati um in prisluhniti kaj nam sporoča telo. Trudili  se bomo trdno prizemljiti, narediti naše telo čim bolj pretočno in odprto za prebuditev in ohranjanje življenjske energije, vitalnosti, odličnega počutja in dobrega hormonskega ravnovesja. Učili se bomo pridobivati in usmerjati energijo, da se bomo lažje  soočali z izzivi našega časa. Skušali bomo začutiti in odpreti srce.

Izvajali bomo način gibanja kjer z nežnimi, usmerjenimi gibi in umirjenim dihanjem odpre energijske kanale in nas napolni z energijo in poveča našo vzdržljivost in odpornost, kar aktivira  čistilne funkcije limfnega sistema. Zmanjšuje stres, utrujenost in odpravlja številne bolezni kot so glavobol, artritis, revmatizem, probleme z jetri in žolčnikom, ledvicami, srcem itd.  Pravilni položaj telesa, tekoče gibanje in dihanje omogoča, da se odprejo energijski kanali (meridiani) in se v globokem notranjem miru krepi življenska energija. Celice našega telesa se lahko regenerirajo le takrat ko smo v stanju globokega notranjega miru. S tovrstno redno vadbo se ponovno vzpostavi harmonija v telesu, ki se odraža v pomladitvi in življenjski moči.

Skupaj bomo prepoznavali in odpravljali vzroke za najbolj pogoste težave, ki nas ovirajo pri življenju, kot so kronična utrujenost, brezvoljnost, tesnoba, kronične bolečine zaradi starostno pogojenih stanj ali poškodb, hormonsko neravnovesje, zmanjšana gibljivost, kalcinacija, osteoporoza, artroza, itd. Naučili se bomo kako si lahko sami pomagamo izboljšati zdravje, vitalnost in prožnost z gibanjem (več sklopov izjemno učinkovitih vaj), pravilnim dihanjem in pravilno prehrano.
Vadba bo potekala v dnevnem centru Barka na Zbiljah ob sredah od 18. do 19.30 ure.
Predstavitev in 1. srečanje 3.10.2018 ob 19 uri.


Marjana Mlinar
Že od otroštva je gibanje sestavni del mojega življenja. Od nekdaj so me zanimali vzroki za nastanek bolečin in bolezni in odpravljanje le teh. Pomembno je, da redno delujemo in se očiščujemo na vseh nivojih. Že 20 let redno pomagam ljudem, vodim vadbe za vzpodbujanje zdravega življenjskega sloga in individualne treninge pri poškodbah in težjih zdravstvenih težavah, poučujem na delavnicah po celotni Sloveniji in tujini. Veselim se srečanja z vami.
Tekom let sem pridobila veliko certifikatov za:
Wudang Tai chi 18 forms - 2010
Wudang Chi Gong - 2010
Shiatsu terapevt - 1997
Maserka  - Tajska masaža - 1998
Maserka - Klasična masaža - 2006
in še različne diplome, certifikati in izobraževanja na področju prehrane itd.


Prijazno vabljeni!                                                                                                                 

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com