Ogled dobrih praks bo v soboto, 9. Junija 2018

Zbrali se bomo ob 7.30 uri na parkirišču v Medvodah ( pred športno dvorano na Svetju), ter se s sodobnim avtobusom odpeljali v smeri Celja in Šentjurja. Pod vodstvom Cvetke Jagodič- biodinamične kmetovalke, bomo najprej obiskali Soržev mlin v vasi Polže. Nato si bomo ogledali nasad aronije v vasi Vizore, nasad rička in špargljev v Arclinu in se ustavili na njeni biodinamični kmetiji v Črnolici, kjer ima trajni nasad jagod, plodovk in drugih poljščin. Prikazala nam bo mešanje in škropljenje gnoja iz roga po biodinamični metodi in nam povedala marsikaj zanimivega iz njenih bogatih izkušenj. Tu bomo imeli tudi degustacijo in možnost nakupa domačih dobrot (marmelade, namazov in sirupov). Za nakup jagod je potrebno predhodno naročilo.

Sledil bo ogled ekološke kmetije Oset, kjer imajo pašno rejo in ekološko predelavo mesa. Obiskali bomo  tudi zeliščni biodinamični vrt Majnika Žiče.
Topel obrok nas bo čakal v gostilni Gastuž, ki je poleg Žičke kartuzije najstarejša gostilna v Sloveniji. Povratek do 21 ure.

Za pokritje stroškov se priporočamo za prispevek 30 eur na osebo, za člane društva 25 eur, s katerim bomo pokrili večji del stroškov.
Prijave, vprašanja in naročila: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali tel. 040 977 392.

Prijavite se čim prej (najkasneje do 7.6.2018).

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka


Prijazno vabljeni!                                                                                                                     Vabilo:   Word Icon     PDF-icon         

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com