Vabljeni na druženje ob smučarskem teku na Sorškem polju, ki bo v soboto 24.2.2018, s startom ob 10. uri v Drulovki in z druženjem ob 11. uri v Mavčičah

Narava je s skrbjo prekrila Sorško polje z debelo snežno odejo in po nekaj letih smo zopet potegnili na plano opremo za smučarski tek.
Zadnji zimski počitniški dan vabimo otroke, mladino in starejše na DRUŽENJE OB SMUČARSKEM TEKU NA SORŠKEM POLJU,

Start teka bo na  polju v Drulovki nasproti trgovine Mercator (poleg hišne številke Drulovka 55) ob 10.uri, prijave na tel. št. 031 393 630 (Cvetka).

Cilj teka bo na polju za Gasilskim domom v Mavčičah

-    za bolj vztrajne bo speljana proga A vse do Podreče, kjer udeleženci prejmejo kontrolni listek,
-    krajši del – proga B, pa bo zavil direktno h Gasilskemu domu v Mavčičah.

Za vse udeležence bo možnost parkiranja na cilju teka v Mavčičah (dovoz k elektrarni) z zagotovljenim gasilskim prevozom do starta v Drulovki. Prevoz bo potekal od 8.30 do najkasneje 9.30. Udeleženci bodo startali s štartnimi številkami, ki bodo služile za vrstni red prihoda v cilj ter za naknadno objavo rezultatov. Merjenje časa se ne bo izvajalo. Tekače bo v cilju čakal topel čaj ter nekaj za prigriznit. Zagotovljena bo uporaba sanitarij.

Prostovoljni prispevek za udeležbo na teku znaša 5 EUR (samo za odrasle) in bo služil pokritju stroškov za organizacijo dogodka. Prav tako je zaželeno, da udeleženci pobrskajo po svojih shrambah gospodinje pa pripravijo kaj dobrega in donirajo dobrote na skupno mizo (kruh, pecivo, slani prigrizki, pijača,  …).

Prireditev je namenjena predvsem druženju – dobrodošle družine z otroki (za katere bo poskrbljena animacija ob GD) in dobrodošlo bučno navijanje za najbolj korajžnega člana družine. Po teku bomo ob veselem druženju izmenjali svoje občutke na progi. Če igrate na inštrument ga prinesite s sebj ali pa povabite prijatelja, ki bi lahko popestril zabavni del dogodka v Mavčičah.
Če je na podstrešju stara, zaprašena oprema, naj le-ta zagleda luč sveta na druženju – zgodbo najstarejše bomo javno predstavili in ji podelili nagrado.

Iščemo tudi donatorje in sponzorje z večjimi ali pa tudi simboličnimi nagradami za tekmovalce, nagrade zbira Cvetka Jeras telefon 031 393 630.

V primeru padavin bo dogodek presstavljen na 3.3.2018.

Vsak udeleženec teče na lastno odgovornost.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje, KS Orehek, KS  Mavčiče, PGD Mavčiče, PGD Breg ob Savi in ŠD Mavčiče


Prijazno vabljeni!                                                                                                                                              Vabilo:   Word Icon     PDF-icon         

                                                         


Predavanja bodo ob četrtkih, 4. in 18. januarja, 1. in 15. februarja, 1. in 15. marca 2018 ob 17. uri v delavnicah Skupnosti Barka, Zbilje 1k

Strokovnjak za odnose, vzgojo in osebnostni razvoj Andrej Pešec nas bo na prvih dveh srečanjih popeljal na področje osebnostne rasti, našega odnosa in razumevanja samega sebe.
Na prvem predavanju 4.1.2018 z naslovom Preprosto življenje, napredno razmišljanje bomo dobili odgovore na vprašanja: Kako živeti preprosto, a napredno?  Kje so skrivnosti neizkoriščenega potenciala posameznika, družbe in planeta?  Izjemna moč sinergije sodobnega znanja in starodavne modrosti. Z naravo do miru, zdravja in svobode.  Vedno dobimo vse, kar potrebujemo, če delamo korake v pravo smer. Kaj lahko tu naredi vsak izmed nas? Vprašanja in odgovori, diskusija.

Na drugem predavanju 18.1.2018 z naslovom Kako premagamo stres, strah in tesnobo bomo dobili odgovore na vprašanja: Kaj oblikuje naše strahove?  Kako razviti miren um in ostro inteligenco ter postati neustrašen?  Kako na nas vplivajo mediji, dozorevanje in interni dialog? Vloga modrosti, smiselnih življenjskih predpostavk in osebnega razvoja. Osvobodi se strahu in razvij neskončni potencial. Kaj vse vpliva na naše počutje, sposobnosti in odnose?  Zakaj vse pogosteje zbolevamo za stresom? Kakšna je vloga stresa?  Kako umiriti in zadovoljiti naš um, misli, občutki in želje? Kako do učinkovite psihofizične regeneracije? Vloga smisla in ciljev v življenju. Kako se trajno znebiti stresa in najti pravi mir ter zadovoljstvo.

Na tretjem srečanju 1.2.2018 bo osebnostna svetovalka Tatjana Miljavec odnose prikazala s povsem druge plati… Zanimalo nas bo… zakaj smo na Zemlji … Zakaj smo se rodili ravno v tej družini …  Zakaj nas obdajajo prav ti ljudje? Je res, da smo živeli z ljudmi, ki nas obkrožajo, skupaj že v prejšnjih življenjih? Zakaj so nekateri naši odnosi tako težki? Kaj naj bi se naučili iz njih? Kako jih izboljšati? Zakaj se vedno znova srečujemo z odpuščanjem?
Na odnose bomo pogledali z vidika zakonov Vesolja.

Med številnimi, v svetu že dolgo poznanimi alternativnimi metodami zdravljenja je tudi homeopatija, ki pa pri nas ne more in ne more zaživeti  in dvomljivcem dokazati svojo učinkovitost. Na četrtem srečanju 15.2.2018 nas bo predsednica društva Svetllin Marija Novak seznanila z osnovami homeopatije. Govorila bo o praktičnosti homeopatskih pripravkov, ki nimajo negativnih stranskih učinkov, kako so izdelani, na kakšen način učinkujejo, kako jih moramo zaužiti, da ne nevtraliziramo njihovega učinka, katere naj bi imeli vedno pri roki v domači lekarni.

Na petem srečanju 1.3.2018 nam bo predavateljica in pisateljica o zelenjavnih, sadnih in vegetarijanskih jedeh, ter sokovih Mateja Reš pripravila kuharsko delavnico.

Na šestem srečanju 15.3.2018 bo strokovnjak s področja ekoloških gnojil in škropiv g. Mitja Križan pripravil predavanje: »Ozaveščanje o naravnih rešitvah za rastline v vašem domu in okoli njega«.

Pripravite vprašanja.

Zaželen prispevek je 5 eur za vsako predavanje. Za vseh 6 predvanj 23 eur, za člane društva Sorško polje 15 eur. 

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka, društvi Pandurang, Svetlin in Nasmeh srca s.p.


Prijazno vabljeni!                                                                                                                                              Vabilo:   Word Icon     PDF-icon                                                                      

Praktični prikaz bo v torek, 6. 3. 2017, ob 15.30 uri v šolskem učnem eko sadovnjaku OŠ Medvode, Ostrovrharjeva 4

Dan 6.3.2017 je po Setvenem priročniku Marije Thun zelo primeren za obrezovanje sadnega drevja. G. Slavko Turšič nam bo zato v šolskem učnem eko sadovnjaku OŠ Medvode povedal in prikazal, kako obrezujemo mlajša sadna drevesa, kako oblikujemo krošnjo, kdaj nabiramo - pripravimo cepiče in kdaj, kako in kje cepimo.  
Slavko Turšič je član sadjarskega društva Borovnica, biodinamik in avtor sadjarskega biodinamičnega koledarja.

Praktični prikaz je namenjen učencem in njihovim staršem, članom Društva Sorško polje in seveda tudi vsem ostalim, ki bi radi naredili prve korake v obrezovanju ali pa obnovili in poglobili znanje.

Zaželjen prispevek za pokritje stroškov delavnice je 3 EUR. Na dogodku boste dobili tudi informacije o uporabi žvepleno apnene brozge v sadovnjaku in v zelenjavnem vrtu.

V primeru slabega vremena bo dogodek v soboto 10.3.2017 ob 10 uri. Oblecite in obujte se vremenu primerno, saj bo delavnica potekala na prostem, v sadovnjaku.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka in OŠ Medvode


Prijazno vabljeni!                                                                                                                                              Vabilo:   Word Icon     PDF-icon         

                                                             

Predavanje bo v sredo, 14. marca 2018 ob 18. uri v OŠ Medvode, Ostrovrharjeva 4

Andreja Videmšek nam bo predstavila, katera so ključna načela biodinamike in kako jih vključiti v svoje delo na polju ali vrtu, kar nam bo slikovno prikazala na primeru lastne kmetije, kjer se ukvarjajo s pridelavo zelenjave in žit ter živinorejo.
Andreja Videmšek prihaja z Biodinamične kmetije Pri Cajhnu, kjer že od leta 1998 kmetujejo po biodinamiki in so nosilci certifikata Demeter. Andreja je magistra okoljske sociologije, podpredsednica Društva Ajda Domžale in kot članica upravnega odbora aktivno deluje tudi v Združenju Demeter Slovenija.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka ter Društvom Ajda Domžale


Prijazno vabljeni!                                                                                                                                              Vabilo:   Word Icon     PDF-icon         

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com