Hvala, ker ste obiskovali in spremljali naše aktivnosti in se nekateri tudi zelo aktivno vključevali pri organizaciji le teh v letu 2018.

 

Vesele praznike in veliko miru v sebi v prihajajočem letu!

 

Predavanje bo v SREDO, 9. JANUARJA 2019 ob 18.00 uri  v OŠ Cvetka Golarja, Frankovo naselje 51

Predavala bo ga. Fanči Perdih, ki pomaga ohranjati avtohtona slovenska semena in je vodja edine slovenske ekološke semenarske hiše Amarant, ki se od leta 2007 ukvarja s pridelavo ekoloških semen zelenjadnic in delno zelišč.
Podala bo svoje izkušnje pri vzgoji sadik v različnih obdobjih (vroče, hladno suho, mokro) – kakšni problemi nastajajo pri pridelavi in kako jih rešiti, o pridelavi zelenjave v zgodnjem pomladanskem času (kaj je smiselno sejati direktno in kdaj ter za katere kulture vzgojimo sadike), …

Komentirala bo kritična obdobja v letu 2018 in na kratko pogledala v Setveni priročnik za leto 2019 (če ga imate ga prinesite s seboj, lahko pa ga boste kupili tudi pred predavanjem).

Pred in po predavanju bo prodaja semen Amarant z 10% popustom. Semena lahko naročite tudi v naprej. Naročila morajo biti oddana do najkasneje 5.1.2018  preko spletne strani www.amarant.si  s pripombo: »prevzem predavanje Sorško polje«ali pa na tel: 070 744 748 - Fanči– popust se bo obračunal ob predaji blaga na predavanju!

Zaželjen prispevek za pokritje stroškov organizacije je 5 eur.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka ter Kooperativo Amarant

                                                                                                    Vabilo:    Word Icon    PDF-icon
Prijazno vabljeni!                                                                                                                                            

                                                             

PETEK 11. januar 2019 na Baragovem trgu, Stražišče pri Kranju 

Od 17. do 19. ure: lokalna eko in konvencionalna tržnica

Predstavili se bodo ponudniki z degustacijo svojih pridelkov, povedali bodo nekaj o svoji kmetiji, pridelavi in ponudbi na svoji stojnici. Prevzeli boste lahko tudi naročene agrume z Visa.

 

Med 17. in 18.30 uro: prevzem v naprej naročenih ekološko pridelanih pridelkov: pomaranče, limone in rožičevo moko, ter brez škropljenja pridelane limone, pomaranče, mandarine in kivi:

  •  Ekološka kmetija Cvetke Jagodič: pomaranče , limone in rožičeva moka z eko certifikatom pridelane v Dalmatinsko- Neretvanski regiji, na ekskurziji v oktobru smo obiskali nekatere pridelovalce.

eko limone                               vreča   5 kg          17,50 eur/vreča

eko pomaranče                         vreča 10 kg          29,00 eur/vreča

eko rožičeva moka                    1 kg                     9,00 eur/vreča

  • Jabolka pridelana na Ekološki domačiji Blaževc. Sadovnjak se nahaja na 650m nadmorske višine v Izgorju pri Žireh, na stičišču 3 pokrajin, kjer so jablane prilagojene tako na gorenjsko zimo kot na primorsko burjo. Težke razmere, v katerih rodijo jabolka, pa zato le-tem dajo izvrsten okus in aromo ter veliko antioksidantov in vitaminov, ki jih v mrzlih zimskih mesecih, ki prihajajo, še kako potrebujemo.

eko jabolka Topaz                     zaboj 10 kg        15 eur/zaboj              

  • Aleš Zorenč s.p. pomaranče, mandarine, kivi in limone so z Visa, kjer zaradi vpliva mediteranskega podnebja in velike oddaljenosti od kopna rastejo v posebnih klimatskih razmerah. Zaradi pomanjkanje padavin, močne izpostavljenosti soncu in vetrovom, rastline niso podvržene boleznim in škodljivcem in se lahko ubranijo pred njimi po naravni poti brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev. Ti citrusi se za razliko od drugih razlikujejo po močni koncentraciji sokov in vonju ploda. So v različnih fazah zrelosti, zato imajo daljši rok uporabe, če so primerno skladiščeni.

pomaranče                                  vreča 10 kg         18 eur/vreča     (mešanica dveh sort, primernejše za stiskanje)

pomaranče                                  vreča 5 kg           10 eur/vreča     (mešanica dveh sort, primernejše za stiskanje)     

mandarine                                   vreča 5 kg           7,5 eur/vreča   

limone                                         vreča   9 kg         25 eur/vreča     (mešane vrste, za sok ali za uporabo z lupino)

limone                                         vreča   3,5 kg      10 eur/vreča     (tanka lupina, sočne, manjše)

limone                                         vreča   3,5 kg      10 eur/vreča     (aromatične, debelejša lupina, primernejša za uporabo v kulinarične namene z lupino)

kivi                                              vreča   5 kg         10 eur/vreča

 

Prosim, da naročila pošljete na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (priložena tabela), izjemoma na telefon 031 393 630, najkasneje do 7. 1. 2019 za eko limone, pomaranče in rožičevo moko (urejanje eko certifikatov), ter do  9. 1. 2019 za vse ostalo. Naročila so zaželena čim prej, da pravočasno obvestimo pridelovalce, da pripravijo in pripeljejo zadostno količino za vse.

Manjše količine vsega bo možno kupiti tudi na tržnici po nekoliko višjih cenah.


Organizator: KUD Bitnje, Društvo Sorško polje, KS Stražišče, ZTK Kranj    

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com