Hvala, ker ste obiskovali in spremljali naše aktivnosti in se nekateri tudi zelo aktivno vključevali pri organizaciji le teh v letu 2017.

 

Vesele praznike in veliko miru v sebi v prihajajočem letu!

 


Predavanja bodo ob četrtkih, 4. in 18. januarja, 1. in 15. februarja 2018 ob 17. uri v delavnicah Skupnosti Barka, Zbilje 1k

Strokovnjak za odnose, vzgojo in osebnostni razvoj Andrej Pešec nas bo na prvih dveh srečanjih popeljal na področje osebnostne rasti, našega odnosa in razumevanja samega sebe.
Na prvem predavanju 4.1.2018 z naslovom Preprosto življenje, napredno razmišljanje bomo dobili odgovore na vprašanja: Kako živeti preprosto, a napredno?  Kje so skrivnosti neizkoriščenega potenciala posameznika, družbe in planeta?  Izjemna moč sinergije sodobnega znanja in starodavne modrosti. Z naravo do miru, zdravja in svobode.  Vedno dobimo vse, kar potrebujemo, če delamo korake v pravo smer. Kaj lahko tu naredi vsak izmed nas? Vprašanja in odgovori, diskusija.

Na drugem predavanju 18.1.2018 z naslovom Kako premagamo stres, strah in tesnobo bomo dobili odgovore na vprašanja: Kaj oblikuje naše strahove?  Kako razviti miren um in ostro inteligenco ter postati neustrašen?  Kako na nas vplivajo mediji, dozorevanje in interni dialog? Vloga modrosti, smiselnih življenjskih predpostavk in osebnega razvoja. Osvobodi se strahu in razvij neskončni potencial. Kaj vse vpliva na naše počutje, sposobnosti in odnose?  Zakaj vse pogosteje zbolevamo za stresom? Kakšna je vloga stresa?  Kako umiriti in zadovoljiti naš um, misli, občutki in želje? Kako do učinkovite psihofizične regeneracije? Vloga smisla in ciljev v življenju. Kako se trajno znebiti stresa in najti pravi mir ter zadovoljstvo.

Na tretjem srečanju 1.2.2018 bo osebnostna svetovalka Tatjana Miljavec odnose prikazala s povsem druge plati… Zanimalo nas bo… zakaj smo na Zemlji … Zakaj smo se rodili ravno v tej družini …  Zakaj nas obdajajo prav ti ljudje? Je res, da smo živeli z ljudmi, ki nas obkrožajo, skupaj že v prejšnjih življenjih? Zakaj so nekateri naši odnosi tako težki? Kaj naj bi se naučili iz njih? Kako jih izboljšati? Zakaj se vedno znova srečujemo z odpuščanjem?
Na odnose bomo pogledali z vidika zakonov Vesolja.

Med številnimi, v svetu že dolgo poznanimi alternativnimi metodami zdravljenja je tudi homeopatija, ki pa pri nas ne more in ne more zaživeti  in dvomljivcem dokazati svojo učinkovitost. Na četrtem srečanju 15.2.2018 nas bo predsednica društva Svetllin Marija Novak seznanila z osnovami homeopatije. Govorila bo o praktičnosti homeopatskih pripravkov, ki nimajo negativnih stranskih učinkov, kako so izdelani, na kakšen način učinkujejo, kako jih moramo zaužiti, da ne nevtraliziramo njihovega učinka, katere naj bi imeli vedno pri roki v domači lekarni.

Na petem srečanju 1.3.2018 nam bo predavateljica in pisateljica o zelenjavnih, sadnih in vegetarijanskih jedeh, ter sokovih Mateja Reš pripravila kuharsko delavnico.

Na šestem srečanju 15.3.2018 bo strokovnjak s področja ekoloških gnojil in škropiv g. Mitja Križan pripravil predavanje: »Ozaveščanje o naravnih rešitvah za rastline v vašem domu in okoli njega«.

Pripravite vprašanja.

Zaželen prispevek je 5 eur za vsako predavanje. Za vseh 6 predvanj 23 eur, za člane društva Sorško polje 15 eur. 

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka, društvi Pandurang, Svetlin in Nasmeh srca s.p.


Prijazno vabljeni!                                                                                         Word Icon     PDF-icon                                                                       

 


Predavanje bo v sredo, 10. januarja 2018 ob 18. uri v OŠ Orehek, Zasavska cesta 53a

Predavala bo ga. Fanči Perdih, ki pomaga ohranjati avtohtona slovenska semena in je vodja edine slovenske ekološke semenarske hiše Amarant, ki se od leta 2007 ukvarja s pridelavo ekoloških semen zelenjadnic in delno zelišč.

Podala bo svoje izkušnje pri vzgoji sadik v različnih obdobjih (vroče, hladno suho, mokro) – kakšni problemi nastajajo pri pridelavi in kako jih rešiti, o pridelavi zelenjave s pokrivanjem z mrežami za senčenje, sajenju na grebene, setvi že nakaljenih semen, …

Komentirala bo kritična obdobja v letu 2017 in na kratko pogledala v Setveni priročnik za leto 2018 (če ga imate ga prinesite s seboj, lahko pa ga boste kupili tudi pred predavanjem).

Pred in po predavanju bo prodaja semen Amarant z 10% popustom.Semena lahko naročite tudi v naprej. Naročila morajo biti oddana do najkasneje 8.1.2017  preko spletne strani www.amarant.si  s pripombo: »prevzem predavanje Sorško polje«ali pa na tel: 070 744 748 - Fanči– popust se bo obračunal ob predaji blaga na predavanju!

Zaželjen prispevek za pokritje stroškov organizacije je 3 eur.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka ter Kooperativo Amarant


Prijazno vabljeni!                                                                                         Word Icon     PDF-icon                                                                       

 

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com