Tržnica bo v  PETEK, 8. marca 2019 na Baragovem trgu, Stražišče pri Kranju

 

Od 17. do 19. ure: lokalna eko in konvencionalna tržnica,

Na stojnici Društva Sorško polje bomo predstavili glinaste ptičke mojstra Nosana in literaturo o pticah, pred vrati je Gregorjevo.

Med 17. in 18.30 uro: prevzem v naprej naročenih pridelkov:

  • Kala  Aleš Zorenč s.p. ppridelki so z Visa, kjer zaradi vpliva mediteranskega podnebja in velike oddaljenosti od kopna rastejo v posebnih klimatskih razmerah. Zaradi pomanjkanje padavin, močne izpostavljenosti soncu in vetrovom, rastline niso podvržene boleznim in škodljivcem in se lahko ubranijo pred njimi po naravni poti brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev. Ti citrusi se za razliko od drugih razlikujejo po močni koncentraciji sokov in vonju ploda. So v različnih fazah zrelosti, zato imajo daljši rok uporabe, če so primerno skladiščeni.

pomaranče–rdeče             vreča  7 kg        15 eur/vreča  (s koščicami manjše, primernejše za stiskanje)

limone                               vreča  5 kg        15 eur/vreča  (mešane)

grenivke                            vreča  4 kg        10 eur/vreča  

solata kristalka letna         3 kg                   10 eur

rožiči                                 1 kg                    5 eur

komiška rožičeva moka     0,5 kg                 5 eur

olivno olje                          1l                     13 eur

 

Naročila pošljite na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , izjemoma na telefon 031 393 630, najkasneje do 6.3. 2019.

Naročila so zaželena čim prej, da pravočasno obvestimo pridelovalce, da pripravijo in pripeljejo zadostno količino za vse.

Manjše količine vsega bo možno kupiti tudi na tržnici po nekoliko višjih cenah.

Organizator: KUD Bitnje, Društvo Sorško polje, KS Stražišče   

 

Predavanje bo v sredo, 13. marca 2019 ob 18. uri v OŠ Orehek, Zasavska cesta 53a, Kranj

Vabljeni na predavanje dr. Maje Kolar, strokovne sodelavke Združenja Demeter Slovenija, Biotehniškega centra Naklo in Sekcije za biodinamično kmetovanje Dornach, Švica.

Osvetlili bomo osnove pridelave hrane po metodi biodinamike, ki jo je utemeljil dr. Rudolf Steiner na Kmetijskem tečaju. Zdi se, da Kmetijski tečaj v današnjem času postaja vedno bolj aktualen, zato bomo skupaj pogledali nekaj temeljnih poudarkov. Ker pa so preparati srce biodinamike, bomo še posebno pozornost namenili predstavitvi dobrih praks izdelave in uporabe le-teh. Predstavljeni pa bodo tudi razlogi, zakaj ta celostna metoda pridelave hrane postaja vedno bolj cenjena in uveljavljena po celem svetu.

Zaželjen prispevek za pokritje stroškov organizacije je 5 eur in za člane društva Sorško polje 3 eur.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode in Škofja Loka

                                                                                                    Vabilo:    Word Icon    PDF-icon
Prijazno vabljeni!                                                                                                                                            

                                                             

Praktični prikaz bo v soboto 16. 3. 2019 ob 10. uri ali ponedeljek 18. 3. 2019 ob 15.30 uri v šolskem učnem eko sadovnjaku OŠ Medvode, Ostrovrharjeva 4

Oba dneva sta po Setvenem priročniku Marije Thun zelo primerna za obrezovanje sadnega drevja. G. Slavko Turšič nam bo zato v šolskem učnem eko sadovnjaku OŠ Medvode povedal in prikazal, kako obrezujemo mlajša sadna drevesa, kako oblikujemo krošnjo, kdaj nabiramo - pripravimo cepiče in kdaj, kako in kje cepimo. 

Slavko Turšič je član sadjarskega društva Borovnica, biodinamik in avtor sadjarskega biodinamičnega koledarja.

Praktični prikaz je namenjen učencem in njihovim staršem, članom Društva Sorško polje in seveda tudi vsem ostalim, ki bi radi naredili prve korake v obrezovanju ali pa obnovili in poglobili znanje.
Na dogodku boste lahko dobili žvepleno apneno brozgo, ter informacije o uporabi le te v sadovnjaku in v zelenjavnem vrtu.

Oblecite in obujte se vremenu primerno, saj bo delavnica potekala na prostem, v sadovnjaku.

Zaželjen prispevek za pokritje stroškov delavnice je 3 EUR.

V primeru slabega vremena bo dogodek 18.3.2019 ob 15.30 uri.

Za točen datum spremljajte informacije na www.sorskopolje.si ali preverite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode, Škofja Loka in OŠ Medvode ter Sadjarskim društvom Borovnica,

                                                                                                    Vabilo:    Word Icon    PDF-icon
Prijazno vabljeni!                                                                                                                                            

                                                             

Predavanje bo v sredo 20. 3. 2019 ob 18. uri v delavnicah skupnosti Barka v Zbiljah 1k

Zdravilne gobe spremljajo človeštvo že tisočletja, saj si je z njimi možno pomagati pri najrazličnejših zdravstvenih težavah. Z njihovo pomočjo si lahko ativiramo imunski sistem in se obranimo sezonskih obolenj ali izboljšamo delovanje telesa proti rakavim celicam. Nekatere imajo odlično delovanje na naše živčevje in pomagajo pri demenci, Alzheimerjevi bolezni in multipli sklerozi. Z nekaterimi si lahko pomagamo boriti proti virusom, sladkorni bolezni, bakterijskim okužbam,.....

Predaval bo Dr. Andrej Gregori, doktor biotehnologije z Zavoda za naravoslovje, ki se že več kot petnajst let ukvarja z raziskovanjem, gojenjem in predelavo zdravilnih gob.

Obvezne prijave in dodatne informacije na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ,

Predavanje je namenjeno predvsem članom Društva Sorško polje, za ostale pa je dobrodošlo, da nam ali Skupnosti Barka donirate del dohodnine, ki bo v nasprotnem ostal v proračunu.

Na delavnici boste lahko kupili Setveni priročnik Marije Thun za 2019 in poravnali članarino društvu za 2019.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi Sorškega polja, z občinami Kranj, Medvode, Škofja Loka in Zavodom za naravoslovje

                                                                                                    Vabilo:    Word Icon    PDF-icon
Prijazno vabljeni!                                                                                                                                            

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com