Dogodek bo v  PETEK 9. novembra na Baragovem trgu, Stražišče pri Kranju

Od 17. do 19. ure: lokalna eko in konvencionalna tržnica.
November je pravi čas dobrot in pridelkov, ki so jih naši ponudniki pridelali tekom leta, zato bo raznovrstnost in pestra izbira zagotovljena.

Ob 17.15 uri bo Šmartinski župnik Bojan Likar na povabilo predsednika KS Stražišče Jureta Šprajca blagoslovil mlado vino Gaber iz Gaberske gore, ki ga boste lahko tudi okusili. O tradiciji pridelave vina in martinovanja na slovenskem bo govoril predsednik društva Šmonca Rudi Zevnik.

Med 17. in 18.30 uro bo prevzem naročenih kakijev, sladkega krompirja, pomaranč, limon in mandarin.

Na dogodku bomo poskrbeli tudi za prazne želodce in suha grla (kraft pivo).

Pridelki za prednaročila po nižjih cenah: kakiji, sladki krompir, pomaranče, mandarine, limone, jagode:

  • Kaki vrste Tipo za ozimnico pridelan na Ekološki kmetiji družine Koršič v naselju Lonžan v Sečoveljski dolini, na sončnem pobočju griča Krog, kjer se nahaja zapuščeni frančiškanski samostan sv. Onofrij.  Kakiji bodo sveže obrani in še ne zorjeni. Zorili jih boste doma po potrebi, lahko jih pustite da se sami pozorijo, če pa želite zorenje pospešiti pa jih za nekaj dni daste v pvc vrečko z jabolki. Zelo primerni so tudi za sušenje.
    Več o sušenju kakijev...
  • Sladki krompir – batato in zadnje nabiraje vrtnih jagod pridelan na Ekološki kmetiji Cvetke Jagodič na Lepi poti pri Šentjurju.
    Več o sladkem krompirju in njegovi uporabi...   
  • Pomaranče, mandarine in limone so z Visa in bližnjih otokov, kjer zaradi vpliva mediteranskega podnebja in velike oddaljenosti od kopna rastejo v posebnih klimatskih razmerah. Zaradi pomanjkanje padavin, močne izpostavljenosti soncu in vetrovom, rastline niso podvržene boleznim in škodljivcem in se lahko ubranijo pred njimi po naravni poti brez uporabe fitofarmacevtskih sredstev. Ti citrusi se za razliko od drugih razlikujejo po močni koncentraciji sokov in vonju ploda, imajo tanko lupino, pomaranče in mandarine so brez koščic. So v različnih fazah zrelosti, zato imajo daljši rok uporabe, če so primerno skladiščeni.

  
Kaki                      zaboj 4,5 kg             6 eur/zaboj 

Sladki krompir      zaboj 5 kg               15 eur/zaboj 

Vrtne jagode         košarica 0,5 kg        3,2 eur/košarico

Pomaranče           vreča 9 kg               20 eur/vreča

Mandarine            vreča 10 kg             15 eur/vreča

Limone                 vreča 9 kg               25 eur/vreča

 
Prosim, da na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. izjemoma na telefon 031 393 630 najkasneje do 7. 11. 2018 sporočite naročila - količine, da predhodno obvestimo pridelovalce, da bodo pripeljali zadostno količino za vse.
Manjše količine sladkega krompirja, pomaranč, limon in mandarin bo možno kupiti tudi na tržnici po višjih cenah.

Ostala ponudba pridelovalcev in kontakti pridelovalcev... s katerimi se lahko dogovorite - naročite ozimnico.

Program Stražiške tržnice....

Organizator: KUD Bitnje, Društvo Sorško polje, KS Stražišče, ZTK Kranj    

 

Predavanje bo v ČETRTEK 15. novembra ob 18. uri v Kulturnem domu Sveti Duh, Sveti Duh 10, Škofja Loka

Na predavanju Roberta Špilerja in Tjaše Štruc bomo spoznali praktične napotke, kako z manj dela ustvariti rodovitna vrtna tla brez prekopavanja z uporabo zastirk iz organskih materialov.

Zaželen prispevek 5 eur.

Dodatne informacije: Matjaž Jerala, tel. št.: 041 348 199, e. pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Organizator: Društvo Sorško polje...

Več o predavanju...

Prijazno vabljeni!                                                                                                                                            

                                                             

dogodek bo v SREDO 3.10. ob 19 uri v delavnicah Skupnosti Barka Zbilje 1k                            

Prosim, da prijave sporočite na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , predvidenih je 8 srečanj, zaželjen prispevek za delavnico za člane je 3 eur.

Celostna vadba bo druženje, kjer bomo skušali utišati um in prisluhniti kaj nam sporoča telo.
Trudili  se bomo trdno prizemljiti, narediti naše telo čim bolj pretočno in odprto za prebuditev in ohranjanje življenjske energije, vitalnosti, odličnega počutja in dobrega hormonskega ravnovesja.
Učili se bomo pridobivati in usmerjati energijo, da se bomo lažje  soočali z izzivi našega časa. Skušali bomo začutiti in odpreti srce.

Organizator: Društvo Sorško polje

Celostna vadba
Celostna vadba bo druženje, kjer bomo skušali utišati um in prisluhniti kaj nam sporoča telo. Trudili  se bomo trdno prizemljiti, narediti naše telo čim bolj pretočno in odprto za prebuditev in ohranjanje življenjske energije, vitalnosti, odličnega počutja in dobrega hormonskega ravnovesja. Učili se bomo pridobivati in usmerjati energijo, da se bomo lažje  soočali z izzivi našega časa. Skušali bomo začutiti in odpreti srce.

Izvajali bomo način gibanja kjer z nežnimi, usmerjenimi gibi in umirjenim dihanjem odpre energijske kanale in nas napolni z energijo in poveča našo vzdržljivost in odpornost, kar aktivira  čistilne funkcije limfnega sistema. Zmanjšuje stres, utrujenost in odpravlja številne bolezni kot so glavobol, artritis, revmatizem, probleme z jetri in žolčnikom, ledvicami, srcem itd.  Pravilni položaj telesa, tekoče gibanje in dihanje omogoča, da se odprejo energijski kanali (meridiani) in se v globokem notranjem miru krepi življenska energija. Celice našega telesa se lahko regenerirajo le takrat ko smo v stanju globokega notranjega miru. S tovrstno redno vadbo se ponovno vzpostavi harmonija v telesu, ki se odraža v pomladitvi in življenjski moči.

Skupaj bomo prepoznavali in odpravljali vzroke za najbolj pogoste težave, ki nas ovirajo pri življenju, kot so kronična utrujenost, brezvoljnost, tesnoba, kronične bolečine zaradi starostno pogojenih stanj ali poškodb, hormonsko neravnovesje, zmanjšana gibljivost, kalcinacija, osteoporoza, artroza, itd. Naučili se bomo kako si lahko sami pomagamo izboljšati zdravje, vitalnost in prožnost z gibanjem (več sklopov izjemno učinkovitih vaj), pravilnim dihanjem in pravilno prehrano.
Vadba bo potekala v dnevnem centru Barka na Zbiljah ob sredah od 18. do 19.30 ure.
Predstavitev in 1. srečanje 3.10.2018 ob 19 uri.


Marjana Mlinar
Že od otroštva je gibanje sestavni del mojega življenja. Od nekdaj so me zanimali vzroki za nastanek bolečin in bolezni in odpravljanje le teh. Pomembno je, da redno delujemo in se očiščujemo na vseh nivojih. Že 20 let redno pomagam ljudem, vodim vadbe za vzpodbujanje zdravega življenjskega sloga in individualne treninge pri poškodbah in težjih zdravstvenih težavah, poučujem na delavnicah po celotni Sloveniji in tujini. Veselim se srečanja z vami.
Tekom let sem pridobila veliko certifikatov za:
Wudang Tai chi 18 forms - 2010
Wudang Chi Gong - 2010
Shiatsu terapevt - 1997
Maserka  - Tajska masaža - 1998
Maserka - Klasična masaža - 2006
in še različne diplome, certifikati in izobraževanja na področju prehrane itd.


Prijazno vabljeni!                                                                                                                 

                                                             

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com